Diensten

17 februari 2019 vanaf 10:00 uur.

 


“Aan de maaltijd wordt het stil, als de Meester knielen wil, en vol liefde als een knecht elk apart de voeten wast en zegt: 

Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie neerkniel. Dit is hoe Mijn kerk behoort te zijn, dit is wat de wereld ziet van Mij, als je Mij gaat volgen.

Toon Mijn liefde aan de ander, dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad.”

Zondag 17 februari  hebben we een dienst rondom het thema “Heilig Avondmaal.”. Dick Pieterman gaat hierover met ons in gesprek. We starten om 10:00 uur met koffie, thee en wat lekkers. Ook voor de kinderen hebben we weer een leuke verwerking. We hopen rond 12:00 uur de dienst af te sluiten.

Wees welkom!


Vanaf 4 november 2018 willen we doorgaan met de samenkomsten hier in de zaal. Het is de bedoeling dat we elke week samen komen, behalve op de tweede zondag van de maand, omdat wij dan naar het “ levende water” in Emmeloord gaan om onze contacten daar vast te houden.

Wij beginnen om 10.00 uur en willen op een ontspannen manier bijeen komen.
Ook kinderen zijn van harte welkom . Wij hebben een kleine verwerking voor de kinderen en verder hopen we dat ze met ons actief bezig kunnen zijn met zingen en de gesprekken .
Ondertussen is er koffie ,thee of limonade en elke keer wat lekkers bij de koffie.
Om ongeveer 12:00 uur sluiten we de dienst af.
Iedereen is welkom.
Kom gerust langs en kijk en ervaar of het wat voor jou is.

 

 

Getuigenis
zaterdag 24 maart
Van alle fouten die je kan maken als Christen, heb ik die gemaakt.
Het is een van die stomme fouten die je kan maken.
Het leven van een Christen is een strijd om het geweten, een strijd om je gedachten en soms dan word je afgeleid en kun je verbitterd raken en misleid. Ik heb die fout gemaakt en ik heb het geweten. Ik was kwaad op GOD wilde
eigenlijk niks meer met hem te maken hebben.
Zaterdag werden we uitgenodigd voor een doopdienst. Het was maar een kleine samenkomst en eigenlijk was ik niet van plan te gaan, maar iets dreef me er toch heen. Ik was van plan een beetje er bij te zitten en
eigenlijk zou het me niks doen, zo had ik besloten. Maar al gauw werd ik geraakt door hoe Cees van Beek sprak, zacht en vriendelijk en indringend.
Ik had al even contact met hem gehad vantevoren en hem laten weten
waar ik stond en had hem verteld van… “eigenlijk geloof ik er niet meer in, eigenlijk doet het me niks meer.”
Cees legde heel even zijn hand op mijn schouder en zei stralend tegen me: “GOD houd zo veel van je en GOD is ZO LIEF.”
Opeens voelde ik het diep van binnen. Ik werd helemaal warm van binnen en van de rest van de dienst heb ik zo genoten.
Toen de eerste man klaar stond om gedoopt te worden scheen opeens de zon door het raam achter de plaats waar ik zat rechtstreeks op het doop bad.  Dit was wel heel erg duidelijk…
Toen ik thuis kwam was ik helemaal in tranen en heb gehuild.
Het voelt aan als thuiskomen.
Ook zondagochtend in de Morgenster was het ook weer zo.
Er werd gezongen JEZUS RED.
Ik praatte met mensen in De morgenster. Ik zei tegen hen hoe mooi ik het zaterdag gevonden had en dat ik er maar niet over uitgepraat raakte hoe geweldig of ik het gevonden had. Dat ik ze zag denken
“Nou Cor, nou overdrijf je toch wel heel erg.”
Wat een mooi weekeind. Geweldig.